Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Cepumi ar kokosriekstu skaidiņām un lavandas ziediņiem

• 230 gramu sviesta,
• 60 gramu pūdercukura,
• 230 gramu miltu,
• 80 gramu kokosriekstu skaidiņu,
• 2 tējkarotes kaltētu lavandas
• ziediņu,
• naža gals sāls,
• pūdercukurs.

Īpaši šim “pasākumam” lielveikalā iegādājos ziedošu lavandas augu podiņā. Ziedkopas nogriezu, izkaltēju, pēc tam ziediņus atbrīvoju no kātiņu paliekām un nu jau varēju izmantot, lai izceptu aromātiskus cepumus pēc šīs receptes. Bīstami gardi, jo tomēr kalorijām bagāti arī!
Mīkstu sviestu ar mikseri saputoju kopā ar pūdercukuru līdz gaisīgumam. Pievienoju miltus un sāli, atkal lēni putoju, līdz masa vienmērīga. Piekaisīju kokosriekstu skaidiņas, kaltētos lavandas ziediņus un ar lāpstiņu visu samaisīju. No mīklas veidoju bumbiņas apmēram valrieksta lielumā, tās izliku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un viegli piespiedu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 20 cepumiņi bija gatavi. Tos, pēc vēlēšanās, siltus vēl varam apviļāt pūdercukurā.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.