Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Sojas un ķiploku mērcē cepta cūkgaļa

• 500 – 700 gramu liesas cūkgaļas,
• 80 mililitru sojas mērces,
• 3 ķiploka daiviņas,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• ½ tējkarotes paprikas,
• ½ tējkarotes garšvielas “Hmeli-suneli”,
• svaigi malti pipari.

Cūkgaļas lāpstiņas gabalu ar nelielu speķa kārtiņu noskaloju, apsusināju un sagriezu plānos gabaliņos. Ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Te varam izmantot arī sausās ķiploku granulas.
Pannā uzkarsētā augu eļļā apmaisot apcepu gaļas gabaliņus līdz zeltainai garoziņai. Pēc tam pielēju sojas mērci un, šad tad apjaucot, lai gaļa no visām pusēm būtu ievilkusies ar mērci, sautēju to vēl vairākas minūtes. Tad pievienoju sasmalcinātos ķiplokus, paprikas pulveri, “Hmeli-suneli”, piparus un cepu visu kopā apmaisot vēl, līdz gaļas gatavībai. Cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas gabaliņu biezuma, kā arī sākotnējās apcepšanas ilguma. Sāli pievienot nevajadzēja, jo sojas mērce ir sāļa. Šādi pagatavota gaļa labi garšos ar jebkurām piedevām – vārītiem kartupeļiem, rīsiem, griķiem vai citām.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.