Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Omlete ar tomātiem “Sārtās buras”

Foto: Brigita Skaistkalne

3 olas, 5 tomāti, 1 glāze piena, 2 – 3 ēdamkarotes miltu, sāls, zaļumi.

Omletes varam dažādot, olām piemaisot, piemēram, ceptus sīpolus, tomātus vai citus dārzeņus. Atradusi šo pamatrecepti, to izmēģināju, jo ideja par pievienotiem rīvētiem tomātiem šķita tā vērta.

Foto: Brigita Skaistkalne.

Tomātiem jānovelk miziņa un mīkstums jāizberž caur sietu. Es pārgrieztus tomātus sarīvēju uz rīves, reizē atbrīvojoties arī no miziņām. Olas ar dakšiņu saklapēju, pielēju pienu, sarīvētos tomātus, piekaisīju sāli un arī piparus. Piebēru miltus un samaisīju mīklu, kam jābūt nedaudz biezākai kā pankūkām. (Šoreiz omleti cepu no divām nelielām olām, tādēļ samazināju arī pārējo sastāvdaļu daudzumu, taču man šķita, ka piena tomēr vajag mazāk, jo arī tomātu masa bija pašķidra, bet miltu tāpēc – vairāk.) Masai piemaisīju arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Cepu omleti ietaukotā uzkarsētā pannā un gatavu pārkaisīju ar sīpolu lociņiem. Arī atdzisusi tā bija maiga un garda.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.