Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Seleriju kātu salāti ar svaigiem gurķiem un valriekstiem

• 3 seleriju kāti,
• 2 – 3 nelieli svaigi gurķīši,
• 1 ēdamkarote valriekstu kodolu,
• 5 ķiploka daiviņas,
• 2 ēdamkarotes etiķa,
• 1 ēdamkarote rīvmaizes,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• sāls, pipari.


Meklējot jaunas garšas un veselīgu sastāvdaļu salikumu, atradu šo ideju. Tiesa gan, pamatreceptē svaigie gurķi nebija minēti, bet tie piedod salātiem apjomu, sulīgumu un svaigumu. Taču tur bija ieteikts izmantot visu glāzi valriekstu kodolu, bet tie, savukārt, ir kalorijām bagāti un arī dārgi, tādēļ aizrauties ar tiem nebūtu prātīgi. Arī etiķi izvēlējos nevis galda, bet ābolu, kas ir maigāks. Kopumā salāti garšoja labi, arī nākamajā dienā, kad sastāvdaļas bija vēl labāk iemarinējušās.

Seleriju kātus noskaloju, apsusināju un smalki sagriezu, arī nomizotus svaigos gurķus. Valriekstus kopā ar ķiplokiem piestiņā sagrūdu, lai veidojas putriņa. Pēc tam tiem pievienoju rīvmaizi, ābolu etiķi un olīveļļu. Šo maisījumu pievienoju sagrieztajām sastāvdaļām, piekaisīju sāli un piparus garšai un sajaucu.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.