Sestdiena, 6. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+4° C, vējš 2.66 m/s, DA vēja virziens

Biešu salāti ar zilo sieru un vīnogām

● 2 vārītas bietes,
● 100 gramu zilā siera,
● 50 gramu dažādu salātu lapu,
● tumšās vīnogas,
● valriekstu kodoli,
● 6 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
● 6 ēdamkarotes eļļas,
● medus,
● sāls,
● pipari.

Lai ietaupītu laiku, bietes iegādājos jau izvārītas. Tās sagriezu šķēlītēs. Zilo sieru sagriezu gabaliņos. Lielās sārtās vīnogas pārgriezu uz pusēm un izņēmu tām sēkliņas, kas varētu traucēt ēdiena baudīšanu. Salātlapas – vēl bija atlikuši neapēsti romiešu salāti – noskaloju, apsusināju un saplucināju.

Traukā vispirms izkārtoju sagatavotās salātu lapas. Virs tām izliku vārītās bietes, tad – vīnogas, zilo sieru un sadrupinātus valriekstu kodolus. Mērcei labi samaisīju kopā olīveļļu (iesaka gan valriekstu eļļu, taču tādas dažādības mājās, protams, nav) ar baltvīna etiķi, sāli un pipariem garšai, piejaucot arī mazliet šķidra medus. Mērci pārlēju salātiem.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.