Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Saldētu dārzeņu sautējums ar saldo krējumu

● 400 gramu saldētu dārzeņu maisījuma,
● augu eļļa,
● garšvielas,
● 200 mililitru saldā krējuma.

Ziemā, lai ātri pagatavotu siltu maltīti, varam izlīdzēties arī ar saldētu dārzeņu maisījumu, kas paredzēts cepšanai. Pannā ar augu eļļu liku saldēto dārzeņu ar rīsiem un šampinjoniem iepakojuma saturu un cepu, līdz tie pusmīksti. Tad pievienoju garšvielas – arī buljona kubiņu te varam izmantot, ja vien pret to nav īpašu iebildumu. Šoreiz pieliku arī kārbiņā vēl atlikušo konservēto kukurūzu. Uzliku pannai vāku un dažas minūtes visu vēl pasautēju. Visbeidzot pielēju saldo krējumu un pavārīju, līdz tas mazliet sabiezēja.

Šādu ēdienu gatavojot, pēc izvēles, vispirms vēl varam nelielā augu eļļas daudzumā atsevišķi apcept gabaliņos sagrieztu cāļa krūtiņas fileju. Pēc tam, ja vien dārzeņu maisījumam jau nav klāt, citā, dziļākā, pannā apcept, piemēram, sasmalcinātus sīpolus ar burkāniem, tad pievienot saldētos dārzeņus, kā arī apcepto gaļu un visu kopā sautēt, pievienojot pēc garšas sāli un piparus, kā arī saldo krēmumu, līdz gatavībai.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.