Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Lapu salāti ar apelsīniem

● ½ sarkanā sīpola,
● ½ lapu salātu galviņas,
● 2 apelsīni,
● sauja melno olīvu,
● šķipsniņa asās vai kūpinātās paprikas pulvera,
● olīveļļa,
● sāls,
● pipari.

Salātlapas labi noskaloju un apsusināju papīra dvielī, pēc tam ar rokām saplucināju bļodā. Sīpolu nomizoju un sagriezu smalkos pusgredzenos. Apelsīnam nolobīju mizu un daiviņas izlobīju tā, lai nepaliek klāt baltās plēvītes. Melnās olīvas pēc vēlēšanās vēl varam sagriezt ripiņās. Salātlapām pievienoju apelsīnu daiviņas, sīpolus un olīvas. Pārlējumam izmantoju mērcīti, ko pagatavoju, olīveļļu samaisot kopā ar papriku, sāli un pipariem. Visu rūpīgi sajaucu un līdz baudīšanai vēl ievietoju ledusskapī.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.