200 gramu marinētu šampinjonu, 3 – 6 tomāti, zaļumi (lociņi, dilles, selerijas vai puravi pēc izvēles), 150 gramu krabju nūjiņu, 2 – 3 vārītas olas, majonēze, pipari, vārīti rīsi – pēc izvēles.
No iegādātajām krabju nūjiņām, tām pievienojot pārējās izejvielas, un to daudzumu varam variēt pēc savas izvēles, izdevās lieliski salāti.
Izvārīju olas, tās atdzesēju, pēc tam nolobīju un sakapāju.
Marinētos šampinjonus notecināju un sagriezu sīkāk, krabju nūjiņas sagriezu ripiņās, tomātus – gabaliņos. Diļļu zaļumus un sīpolu lociņus sasmalcināju. Tā kā šoreiz vēlējos baudīt sātīgākus salātus, piemaisīju arī vārītus rīsus. Visu sajaucu ar majonēzi un rotāju ar salātu sastāvā ietilpstošajām izejvielām.
- Brigita Skaistkalne