Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Vafeļu sirsniņas ar āboliem

foto: Brigita Skaistkalne

● 3 olas,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● šķipsniņa sāls,
● 50 gramu sviesta,
● 230 mililitru piena,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● 250 gramu miltu,
● 300 gramu nomizotu ābolu.

Ja esat mīksto vafeļu piekritēji, tad garšos arī šādas, pēc Vīnes vafeļu receptes ceptas, vafeles. Un tās nav pārsaldinātas.

Sviestu izkausēju un atdzesēju. Receptē norādītos nosacījumus – atdalīt atsevišķi olu dzeltenumus, ko ar mikseri atsevišķi saputot kopā ar cukuru, un baltumus, ko, savukārt, saputot kopā ar sāli un iecilāt jau gatavā mīklā, – gan neizpildīju. Bļodā iesitu visas trīs olas, tad pievienoju gan cukuru, gan sāli un visu sakūlu. Pieliku sviestu, atkal pakūlu. Tad pielēju pienu istabas temperatūrā, apmaisīju, piekaisīju ar cepamo pulveri sajauktus miltus un atkal samaisīju, lai nav kunkuļu. Visbeidzot iejaucu uz vidēji rupjas rīves sarīvētus ābolus. Masu ar karoti liku uzkarsētā vafeļu cepamajā pannā un cepu līdz zeltainumam.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.