Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Ar olu, sieru, tomātiem un avokado pildītas tortiljas

● 1 tortiljas ripa vai lavaša plāksne,
● plāna siera šķēle,
● tomāts,
● avokado,
● 1 ola,
● sāls,
● augu eļļa.

Plaši pasaulē izplatītās tortiljas bija iegādātas, taču vēl nebiju tās izmantojusi kāda ēdiena pagatavošanai. Uzkoda izdevās garda, ar to varētu mieloties arī, piemēram, brokastīs.

Olu iesitu bļodiņā, ar dakšiņu saklapēju un ar augu eļļu ietaukotā pannā izcepu omleti, uzkaisot sāli.

Tortiljas vidū liku siera ripiņu (ledusskapī atradās kūpināts siers ar maigu dūmu garšu), tad – izcepto olu, pēc tam – plānās šķēlītēs sagrieztu tomātu un avokado. Visu satinu tā, lai veidojas “aploksnīte”, un liku nedaudz ar augu eļļu ietaukotā pannā ar “šuvi” uz leju. Pildīto uzkodu apcepu no abām pusēm līdz zeltainumam. Sātīgi un gardi!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.