● 400 mililitru kefīra,
● 2 – 3 ēdamkarotes cukura,
● 10 gramu ātri šķīstošā želatīna,
● 200 mililitru karsta ūdens,
● 2 tējkarotes šķīstošās kafijas.
Lai pagatavotu un baudītu šādu desertu, vispirms bija vajadzīga kafija. Uzvārīju ūdeni, izšķīdināju tajā kafiju, pievienoju arī šķīstošo želatīnu, samaisīju un padzesēju apmēram piecas minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
Bļodā ielēju kefīru (varam izmantot arī raudzēto piena produktu “Rjaženka”), izšķīdināju tajā cukuru, pielēju pagatavoto kafiju ar želatīnu un viegli ar putojamo slotiņu pakūlu. Masu salēju trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai – apmēram uz trim stundām. Pēc tam desertu rotāju ar ogām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne