Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Veselīgi cepumi ar rabarberu gabaliņiem

● 150 gramu pilngraudu miltu,
● 150 gramu kviešu miltu,
● 100 gramu cukura,
● 120 gramu auksta sviesta,
● apmēram 200 gramu rabarberu,
● 125 grami (1/2 glāzes) kefīra,
● 2 tējkarotes cepamā pulvera, šķipsniņa sāls.

Kādēļ gan nepanašķēties ar pašceptiem cepumiem? Un pat olas te nav nepieciešams pievienot.

Vispirms bļodā samaisīju mīklas sausās sastāvdaļas: kviešu un pilngraudu auzu miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pēc tam pierīvēju aukstu sviestu un saberzu drupatās. Tad pielēju kefīru un visu samaisīju. Visbeidzot iejaucu arī nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

Ar karoti liku mazliet ķepīgo mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai veidojas cepumiņi, un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20 – 25 minūtēm. Ilgums atkarīgs no cepumu biezuma un tā, vai tos vēlamies kraukšķīgus tikai no ārpuses un ar mazliet mīkstāku vidiņu, vai cietākus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.