Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Pannā cepts cāļa krūtiņas filejas šašliks

● 1 kilograms cāļa krūtiņas filejas,
● ¼ glāzes olīveļļas,
● ½ glāzes kefīra,
● 1 ēdamkarote kaltēta itāļu garšvielu maisījuma,
● ¼ glāzes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu,
● 4 ķiploka daiviņas,
● miziņa un sula no viena citrona,
● ½ tējkarotes sāls,
● ¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Ko darīt daudzdzīvokļu namu iemītniekiem, kam nav iespējams pie savas mājas vai uz balkona izcept šašlikus? Un ko tad, ja ārā līst kā pa Jāņiem? Iespējas tomēr ir. Viena no tām – pannā uz plīts, gaļu pirms tam iemarinējot, kā jau šādiem ēdieniem piederas. Recepšu arī ir daudz, taču šoreiz vēlējos izmēģināt un nogaršot gaļu itāļu gaumē – izdevās sulīga un ļoti garda.

Bļodā samaisīju kefīru, olīveļļu, itāļu garšvielu maisījumu, pētersīļu zaļumus, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, citrona sulu un miziņu, sāli un piparus. Cāļa filejas sagriezu kubiņos un labi sajaucu ar marinādi, pēc tam ievietoju ledusskapī. Marinēt vajadzētu vismaz stundu, taču varam atstāt tā arī ilgāk.

Uz plīts uzkarsēju grila pannu. Savēru iemarinētos gaļas gabaliņus uz bambusa iesmiņiem un liku cepties, apgrozot no visām pusēm, līdz šašliki gatavi. Klāt derēs svaigi salāti, citrons un arī kāda mērcīte pēc savas izvēles.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.