Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.17 m/s, A-DA vēja virziens

Rudzu rīvmaizes kārtojums ar zemenēm

● Rudzu rīvmaize,
● skābais krējums,
● pūdercukurs,
● zemenes,
● piparmētru lapiņas.

IZEJVIELU DAUDZUMS atkarīgs no piepildāmo trauciņu skaita un lieluma.

Svaigas zemenes noskaloju, apsusināju, noņēmu zaļās kauslapiņas un ogas sastampāju. Skābo krējumu (pēc vēlēšanās te varam izmantot arī saldo krējumu) saputoju kopā ar pūdercukuru, cik pēc garšas šķita vajadzīgs.

Deserta trauciņos kārtās izlīdzināju vietējā ražojuma rudzu rīvmaizi, sasmalcinātās zemenes un saputoto krējumu. Kārtas atkārtoju. Desertu vēl uz pusstundu ievietoju ledusskapī. Pirms baudīšanas kārtojumu greznoju ar ogām un piparmētru lapiņām. Dekorēšanai varam pārkaisīt arī grauzdētas mandeļu skaidiņas.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.