Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Marinētas svaigā siera bumbiņas

● 250–350 g svaigā siera “Mozzarella” bumbiņu,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 1 citrons,
● 1 šķipsna čili pārslu,
● 3 ēdamkarotes vīna etiķa,
● 250 ml olīveļļas, zaļumi.

CITRONAM NORĪVĒJU dzelteno miziņu, lai tās būtu apmēram viena tējkarote. Sasmalcināju zaļumus, kas tobrīd bija mājās, – pētersīļi, dilles, lociņi. Ķiploka daiviņas nolobīju un sasmalcināju spiedē. Sagriezu mazos kubiņos arī no sēkliņām iztīrītu vienu oranžo mini saldo pipariņu – krāsai.

Svaigajam sieram nolēju šķidrumu un bumbiņas saliku burkā. Pievienoju ķiplokus, citrona miziņu, zaļumus, čili pārslas, pielēju vīna etiķi un olīveļļu. Piekaisīju arī mazliet sāls. Visu samaisīju, burku aizvākoju un ievietoju ledusskapī uz 8–10 stundām.

— Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.