Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Krējuma deserts ar ogām un zefīru

● 160 gramu zefīra,
● 300 gramu bieza skābā krējuma,
● rīvēta citrona miziņa,
● 200 gramu jebkuru ogu,
● cukurs pēc garšas,
● 1 tējkarote cietes.

Svaigās ogas varam saberzt biezenī kopā ar cukuru. Saldētās ogas atlaidinām, liekam katliņā ar visu sulu, piekaisām cukuru pēc garšas, karsējam, līdz iegūstam viendabīgu masu, beigās iemaisot izšķīdinātu cieti un uzvārot. Ogas šoreiz aizstāju ar iegādāto zemeņu mērci.

Skābajā krējumā iemaisīju sagrieztu zefīru, citrona miziņu un sablendēju viendabīgā masā. Stikla glāzītēs apjomam vispirms kārtām liku salauzītu biskvītu (šoreiz – “Barni” lācīšus), tad – ogu mērci, pēc tam zefīra un krējuma krēmu, kārtas atkārtojot. Pirms baudīšanas desertu uz stundu ievietoju ledusskapī. Rotāju ar ogām un piparmētru lapiņām.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.