Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Čijas sēklu pudiņš ar citrusu garšu

● 3 ēdamkarotes ar kaudzi čijas sēklu,
● 200 mililitru treknā kokosriekstu piena,
● 50 mililitru ūdens,
● 1 tējkarote rīvētas citrona vai laima miziņas,
● 1 tējkarote citrona sulas,
● šķipsniņa sāls,
● ¼ tējkarotes kurkumas,
● 1 tējkarote šķidra medus.

Laima augli kārtīgi nomazgāju, apsusināju un norīvēju miziņu. To, kā arī citrona sulu, kastīti kokosriekstu piena, novārītu un atdzesētu ūdeni, šķidru medu, sāli un kurkumu labi samaisīju. Piebēru vērtīgas vielas saturošās čijas sēklas, ko nu jau atkal varam iegādāties arī mūsu vietējos veikalos, un vēlreiz visu samaisīju. Pagatavoto maisījumu pa nakti ievietoju ledusskapī, lai sēkliņas uzbriest un palielinās apjomā.

Otrā dienā pudiņu vēlreiz samaisīju un izliku saldēdiena trauciņos. Pārkaisīju rīvētu laima miziņu, rotāju ar ogām un piparmētru lapiņām. Pievienotā kurkuma palīdz uzturēt imunitāti, tādēļ – uz veselību!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.