Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Svaigie kāpostu un gurķu salāti

● svaigi kāposti – 500 g,
● 2 svaigi gurķi,
● 1 sīpols,
● diļļu zaļumi,
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● citrona sula – 1 ēd.k.,
● sāls – 1 tējk.,
● cukurs – 1 tējk.,
● malti melnie pipari.

Gabalu kāposta noskaloju, apsusināju un sasmalcināju. Piekaisīju sāli un cukuru un ar rokām paspaidīju, lai sāk izdalīties sula. Gurķus nomazgāju, nomizoju un sagriezu salmiņos. Nomizotu sīpolu sagriezu pusripiņās. Diļļu zaļumus sasmalcināju.
Kāpostus, gurķus, sīpolus un dilles liku bļodā, piekaisīju piparus pēc garšas, pielēju eļļu un citrona sulu un visu samaisīju. Rotāju ar svaigu gurķu ripiņām un dillītēm.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.