Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Burkānu un kabaču pankūkas

● 1 kabacītis,
● 3 burkāni,
● 1 ola,
● milti – 5 ēd.k.,
● kefīrs – ½ glāzes,
● augu eļļa – 1–2 ēd.k.,
● sāls pēc garšas.

“Pamatreceptē norādīto sastāvdaļu daudzumu var ietekmēt gan kabacīša un burkānu lielums, gan arī to sulīgums. Tādēļ varbūt nāksies pievienot vai nu vairāk miltu, vai pat vēl vienu olu.”

Nelielu kabacīti un burkānus nomazgāju un apsusināju. Burkānus notīrīju un sarīvēju uz smalkās rīves, bet kabacīti – uz rupjās. Bļodā tiem pievienoju olu, kefīru, miltus un sāli. Visu samaisīju viendabīgā masā un piejaucu augu eļļu.
Ar karoti liku mīklu uzkarsētā un mazliet ietaukotā pannā un, no abām pusēm apgrozot, cepu pankūkas, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Burkāni tām piešķīra “saulainu” toni. Tās labi garšoja gan ar skābo krējumu, gan ar svaigu medu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.