Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Cāļa stilbi vīna mērcē

● 8 cāļa stilbi,
● sāls,
● pipari un citas garšvielas pēc izvēles,
● čili – ½ tējk.,
● 6 ķiploka daiviņas,
● olīveļļa – 2 ēd.k.
Mērcei:
● granātābolu sula – 150 ml,
● sarkanvīns – 75 ml,
● medus – 1 ēd.k.,
● balzametiķis – 2 ēd.k.,
● sāls,
● pipari,
● timiāns,
● sviests – 1 ēd.k.

Cāļa stilbus nomazgāju, apsusināju un ierīvēju ar sāli, pipariem un putnu gaļas garšvielu, kā arī čili. Ķiplokus notīrīju, bet nesagriezu.

Pannā uzkarsēju eļļu un kopā ar ķiplokiem tajā apcepu stilbiņus, līdz tie kļuva zeltaini brūni no visām pusēm. Tad ķiplokus no pannas varam noņemt, bet gaļu pārsegt ar foliju un turpināt cept līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu. To gan darīju uz plīts, uzliekot pannai vāku un šad tad stilbiņus apgrozot.

Mērcei sarkanvīnu, granātābolu sulu, balzametiķi un medu panniņā uz nelielas uguns maisīju, līdz medus izšķīdis. Tad piekaisīju piparus, sāli un timiānu. Turpināju lēni karsēt 5–10 minūtes. Pēc tam mērci caur sietiņu izkāsu. Pēc vēlēšanās tai vēl varam pievienot arī sviestu. Gatavos stilbiņus kopā ar mērci varam baudīt ar piedevām pēc pašu izvēles – rīsiem, kartupeļiem vai ko citu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.