Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Cāļu šķiņķīši ar sēnēm granātābolu mērcē

● 6 šķiņķīši,
● 3 sīpoli,
● sēnes – 200 g,
● sinepes – 1 ēd.k.,
● sojas mērce – 5 ēd.k.,
● granātābolu sula – 150 ml,
● sāls,
● augu eļļa.

Šķiņķīšus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sadalīju uz pusēm. Sīpolus nomizoju, sagriezu nelielos kubiņos un apcepu augu eļļā. Sēnes te derēs gan mežā salasītās, gan veikalā iegādātās. Šoreiz izmantoju jau sagrieztās un saceptās meža veltes no saldētavas. Tās pannā atkausēju un mazliet apcepu.
Dziļajā pannā nelielā augu eļļas daudzumā liku cāļa šķiņķīšus, uzkaisīju sāli un garšvielas, kas paredzētas putnu gaļas ēdieniem, un apgrozot cepu vismaz desmit minūtes. Pēc tam pannā pārliku sīpolus un sēnes, kā arī sinepes kopā ar sojas mērci un granātābolu sulu. Visu apjaucu un zem vāka sautēju līdz gatavībai.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.