Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Siļķu salāti ar āboliem un kāpostiem skandināvu gaumē

● 1 mazsālīta siļķe,
● 1 liels skābs ābols,
● 100 – 150 gramu svaigu kāpostu vai Ķīnas kāpostu,
● saišķītis lapu salātu,
● dilles,
● 100 mililitru skābā krējuma,
● 1 – 2 tējkarotes aso sinepju,
● 1 šķipsniņa cukura,
● sāls,
● malti melnie pipari.

Mazsālīta siļķe piemērota ne tikai “kažokam”, to varam izmantot arī citu, netradicionālāku, salātu pagatavošanai. Visracionālāk ir izmantot jau gatavas siļķu filejas. Tās atlika tikai sagriezt gabaliņos. Taču, ja ir vēlme pašiem siļķi ķidāt un filēt, dariet to!

Ābolu nomizoju, izgriezu serdi, bet mīkstumu sagriezu kubiņos. Lai tie nekļūtu tumši, tos uzreiz pārslacīju ar citrona sulu.

Ķīnas kāpostu smalki sagriezu, pievienoju siļķes un ābolus. Mērcei samaisīju sinepes ar krējumu. Te varam izmantot arī maigākas sinepes vai graudu sinepes, ja nevēlamies tik asu to garšu. Pievienoju sasmalcinātus diļļu zaļumus, šķipsniņu cukura, mazliet maltu piparu un sāls. Mērci piemaisīju sagatavotajām salātu sastāvdaļām, visbeidzot piejaucot arī noskalotus, apsusinātus un ar rokām saplucinātus lapu salātus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.