Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Pankūkas ar rīvētiem āboliem un ķirbjiem

● 2 olas,
● cukurs – 25 g,
● kanēlis vai vaniļas cukurs,
● šķipsniņa sāls,
● saldskābie āboli – 200 g,
● ķirbis – 50 g,
● piens – 1 glāze,
● milti pēc vajadzības,
● pūdercukurs,
● augu eļļa.

Olas ar putojamo slotiņu sakūlu kopā ar cukuru, kanēli un sāli. Pielēju pienu un pievienoju nomizotus un uz rupjās rīves sarīvētus ābolus. Pierīvēju arī nelielu gabaliņu ķirbja mīkstuma. Miltus piemaisīju pakāpeniski un pēc vajadzības – tā, lai veidojas pabieza mīkla.

Pēc laiciņa mīklu ar karoti liku uzkarsētā pannā ar augu eļļu un cepu pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Gatavas pārkaisīju ar pūdercukuru. Lieliski garšoja ar amatnieku tirdziņā iegādāto krēmveida medu, kam pievienoti āboli un kanēlis.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.