Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Melno rutku un burkānu salāti

● 1 neliels rutks,
● 1 mazs sīpols,
● 1 neliels burkāns,
● 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● sāls, pipari,
● etiķis – pēc garšas,
● sasmalcināti pētersīļu zaļumi vai sīpolu lociņi.

No latviešu virtuvē savulaik tik tradicionālā sakņauga – asā un sīvā rutka, ko mūsdienās samērā reti iekļaujam savā ēdienkartē, kombinācijā ar citiem, maigākiem, dārzeņiem, piemēram, burkāniem, varam pagatavot lieliskus salātus. Rutki nav ikdienas dārzeņi, taču ziemas sezonā tie reizēm ir ieteicami, lai daudzveidotu un bagātinātu maltītes.

Rutku un burkānu nomazgāju, nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Nomizotu sīpolu smalki sagriezu. Visu samaisīju kopā, pielēju augu eļļu, pievienoju mazliet etiķa, piparus un sāli. Gatavos salātus pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.