Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Skābā krējuma un mannas pīrāgs ar āboliem

● 200 gramu mannas,
● 200 gramu skābā krējuma,
● 200 gramu miltu,
● 2 tējkarotes cepamā pulvera,
● 100 gramu sviesta,
● 180 gramu cukura,
● 3 olas,
● apmēram glāze sagrieztu ābolu.

Meklējot recepti, kādu vēl nebiju izmēģinājusi, atradu šo. Visas nepieciešamās sastāvdaļas mājās bija, arī āboli vēsumā vēl labi noglabāti, atlika tikai ķerties pie darba. Mannu samaisīju ar skābo krējumu un atstāju vismaz pusstundu, lai uzbriest. Tikmēr nomazgāju, nomizoju un sagriezu gabaliņos ābolus – tik, lai to būtu apmēram glāze. Pēc laika uzbriedinātajai mannas masai pielēju izkausētu sviestu un pievienoju sagrieztos ābolus. Visu labi samaisīju.

Citā traukā olas ar cukuru, piekaisot arī vaniļas cukuru garšai, saputoju gaisīgā masā, pēc tam to pievienoju mannai ar krējumu un samaisīju. Miltus sajaucu ar cepamo pulveri, iesijāju pagatavotajā masā un samaisīju mīklu. 24 centimetru diametra veidni ietaukoju, izkaisīju ar mannu un izlīdzināju tajā mīklu. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu pīrāgu apmēram 40 minūtes. Šādu cepumu gatavību pirms ņemšanas ārā no krāsns vēl varam pārbaudīt ar koka irbulīti vai zobu bakstāmo – ja tas pēc ieduršanas mīklā izvilkts ir sauss, pīrāgs gatavs. Pēc tam gardumu atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.