Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Veģetārie kartupeļu, olu un marinētu sīpolu salāti

● 2–3 vārītas olas,
● vārītie kartupeļi – 500 g,
● sīpoli – 200 g,
● saišķītis lociņu,
● etiķis – 2 ēd.k.,
● cukurs – 1 ēd.k.,
● majonēze vai krējums,
● sāls,
● pipari.

KARTUPEĻUS kārtīgi nomazgāju un izvārīju ar visu mizu. Pēc tam tos atdzesēju, nomizoju un sagriezu gabalos.

Sīpolus (ņēmu mazāk par norādīto daudzumu) nomizoju, sagriezu pusgredzenos un pārlēju ar verdošu ūdeni, iemaisot arī cukuru un etiķi. Atstāju tos kādu laiku iemarinēties, pēc tam notecināju. Olas izvārīju cietas, atdzesēju, nolobīju un sasmalcināju. Smalki sagriezu sīpolu lociņus.

Sagrieztajiem kartupeļiem bļodā pievienoju marinētos sīpolus, olas, lociņus un piemaisīju majonēzi (to varam papildināt vai arī pat pilnībā aizstāt ar skābo krējumu). Sāls un pipari – pēc garšas. Pirms celšanas galdā ļāvu salātiem vēl mazliet iestāvēties.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.