Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Ķīnas kāpostu salāti ar apelsīniem un valriekstiem

● Ķīnas kāposts,
● apelsīns,
● valrieksti,
● sāls,
● eļļa.

Vieglu un veselīgu salātu cienītājiem noderēs šī recepte, jo arī šāds sastāvdaļu salikums izrādījās neiedomājami garšīgs.
Noskaloju, apsusināju un ar nazi sagriezu strēmelītēs vairākas Ķīnas kāposta lapas. Tās varam arī saplucināt ar rokām. Piekaisīju sāli pēc garšas, pielēju mazliet augu eļļas un viegli samaisīju.
Salātus izliku uz šķīvja, pārkaisīju ar sasmalcinātiem valriekstu kodoliem un rotāju ar apelsīna filejām – nomizotām un no baltajām plēvītēm atdalītām aromātiskā augļa daiviņām.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.