Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Nūdeles ar cāļa fileju ķiploku mērcē

● Cāļa krūtiņas fileja – 300-400 g,
● olu nūdeles – 400 g (vai mazāk),
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● sīpolu lociņi,
● šķipsniņa aso sarkano piparu,
● sojas mērce – 2 ēd.k.,
● Vusteras mērce – 1 ēd.k.,
● medus – 1 ēd.k.,
● 2–3 ķiploka daiviņas.

Šo garšīgo ēdienu iespējams pagatavot vienā pannā, daudz laika tam nepatērējot.

Cāļa krūtiņas filejas sagriezu gabaliņos. Ne pārāk smalki sagriezu arī sīpolu lociņus. Dziļajā pannā ar augu eļļu apcepu gaļu, līdz tā kļuva zeltaini brūna. Tad pievienoju lociņus, kā arī sojas mērci, Vusteras mērci, medu, sasmalcinātus ķiplokus un asos piparus. Visu labi samaisīju un pasautēju apmēram piecas minūtes. Pēc tam pannā, ņemot vērā tās tilpumu, pievienoju arī makaronus – plakanās garās strēmelēs veidotas olu mīklas nūdeles – un pielēju tik daudz ūdens, lai tās būtu pārklātas. Uzliku pannai vāku un tās saturu sautēju apmēram desmit minūtes. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izvēlēto makaronu veida. Pēc tam ēdienu apjaucu, pagaršoju, vai vēl nevajag mazliet sāls, un pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.