Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Vārītas biezpiena un mannas bumbiņas

● Sausais biezpiens – 250 g,
● 2 olas,
● ½ glāzes mannas,
● šķipsniņa sāls,
● cukurs – ½ ēd.k.,
● vaniļas cukurs – ½ ēd.k.

Vienkārši pagatavojamas biezpiena bumbiņas, kas garšos arī tiem, kuri nav saldummīļi, jo cukura te pievienots maz.

Olas bļodā sakūlu kopā ar sāli, cukuru un vaniļas cukuru, piekaisīju mannu un pievienoju saberztu biezpienu, lai tas nav graudains. Samaisīju viendabīgu mīklu un atstāju, lai manna uzbriest, vismaz desmit minūtes.

Katlā uzvārīju vieglu sālsūdeni, liku tajā no pagatavotās biezpiena mīklas izveidotas bumbiņas un vārīju 5–8 minūtes, līdz tās bija uzpeldējušas. Mīklu verdošā ūdenī vienkāršības labad varam likt arī ar karoti un izvārīt klimpiņas. Pēc tam ar putu karoti gatavās bumbiņas no ūdens izņēmu. Tad tās varam baudīt ar kādu iecienītu ievārījumu vai skābo krējumu, kā arī ar ogu mērci vai ķīseli.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.