Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Augļu un ogu deserts ar čijas sēklām

Foto: Brigita Skaistkalne

● Kefīrs, dabīgais jogurts vai rjaženka – 250 ml,

● čijas sēklas – 3 ēd.k.,

● banāns,

● mellenes,

● kokosriekstu skaidiņas vai rieksti.

ČIJAS SĒKLAS bļodā samaisīju ar rjaženku. To uzturā lietoju reti, tādēļ iegādājos šo vērtīgo produktu ar maigo svaiga krējuma garšu. Trauku pārklāju ar pārtikas plēvīti un liku ledusskapī vismaz uz divām stundām, lai sēkliņas pa to laiku uzbriest un veidojas želejveidīga masa.

Pēc tam nomizoju gandrīz gatavu banānu, to ar dakšiņu saspaidīju biezenī un pārslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Noskaloju un apsusināju krietnu sauju melleņu.

Desertu veidoju stikla glāzēs, apakšā izliekot banānu biezeni, tad – čijas sēklu pudiņu, ko, savukārt, rotāju ar mellenēm. Visu vēl pārkaisīju ar kokosriekstu skaidiņām.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.