Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Kefīra un siera mīklā cepti kabači

● Kabači – 240 g,
● cietais siers – 120 g,
● kefīrs – 200 ml,
● milti – ~3 ēd.k.,
● sāls – 1/5 tējk.,
● ķiploku granulas – ½ tējk.,
● augu eļļa – ~3 ēd.k.

Šādā mīklā cepti jaunie kabacīši izdodas sulīgi un garšīgi.
Kabacīti sagriezu apmēram puscentimetru biezās ripiņās. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves.
Kefīram bļodā piejaucu sāli un ķiplokus, pēc tam pieliku arī sieru un miltus un visu labi samaisīju. Panējamā mīkla ir bieza. Tajā no abām pusēm apviļāju kabaču ripiņas un liku cepties pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Uz vidējas uguns tos vairākas minūtes cepu vispirms no vienas puses, tad uzmanīgi apgriezu un cepu no otras līdz zeltainai garoziņai.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.