Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Pannā uz plīts gatavots cukīni sacepums

Foto: Brigita Skaistkalne

● 500 gramu cukīni vai kabaču,

● 2 olas,

● 5 – 7 ēdamkarotes miltu,

● 1 ēdamkarote sezama sēklu,

● 2 – 4 ķiploka daiviņas,

● 1 – 2 ēdamkarotes eļļas,

● sāls,

● pipari.

LAI IZMĒĢINĀTU šo recepti, šoreiz izmantoju mazāku – 20 centimetru diametra – pannu, tādēļ vajadzīgo sastāvdaļu daudzumu uz pusi samazināju. Šo ēdienu varam gatavot gan no cukīni, gan kabača. Cukīni nomazgāju un ar visu plāno miziņu sarīvēju uz rupjās rīves. Sezama sēklas jāapgrauzdē sausā pannā un jāpievieno mīklai, taču bez tām iztiku. Rīvētajai masai pievienoju olu, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, kā arī sāli un svaigi drupinātus piparus. Visu samaisīju. Beigās pakāpeniski pa karotei piekaisīju miltus, līdz mīkla bija vajadzīgajā biezumā. Pannā uzkarsēju augu eļļu un izlīdzināju tajā mīklu. Uzliku vāku un cepu uz vidēji lielas uguns minūtes desmit. Tad pārsedzu pannu ar nedaudz lielāka diametra šķīvi, uzmanīgi apvērsu otrādi un tajā iegāzto pankūku iestūmu atpakaļ pannā. Cepu vēl apmēram desmit minūtes.

Šāds sacepums labi garšoja kopā ar mērci, ko pagatavoju, samaisot skābo krējumu kopā ar pāris ķiploka daiviņām, sāli pēc garšas un sasmalcinātiem diļļu zaļumiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.