Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Rudenīgas tostermaizes ar āboliem un kanēli

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 āboli,

● 2 tostermaizes šķēles,

● 2 olas,

● ½ ēdamkarotes cukura, ● 1 tējkarote kanēļa,

● 20 gramu sviesta, saldējums.

LAI PANAŠĶĒTOS ar šādu rudenim piestāvošu un viegli pagatavojamu gardumu, šoreiz izmantoju vairākas mazās jeb mini tostermaizes šķēlītes. Vispirms nomazgāju un nomizoju ābolus un izgriezu tiem serdes. Augļu mīkstumu sagriezu nelielās daiviņās un līdz zeltainumam apcepu sviestā, pievienojot arī cukuru un kanēli.

Atsevišķi ar dakšiņu viegli sakūlu olas ar šķipsniņu kanēļa un cukura. Maizes šķēlītes apmērcēju sakultajās olās un no abām pusēm apcepu viegli ietaukotā pannā. Gatavās maizītes pārklāju ar saceptajiem aromātiskajiem āboliem. Labi garšoja kopā ar saldējumu, bet rotājumam varam izmantot kādu piparmētru lapiņu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.