Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Labu apetīti! Avokado laiviņas ar garneļu salātiem

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 avokado,

● 100 gramu svaigu, lobītu garneļu,

● 2 vidēja lieluma tomāti,

● 1 tējkarote svaigi spiestas citrona sulas,

● 1 neliels gurķis,

● 2 ēdamkarotes skābā krējuma vai bezpiedevu jogurta,

● 1 ēdamkarote majonēzes,

● sāls,

● malti pipari,

● dilles.

Garneles gan biju iegādājusies jau gatavas – sālījumā, taču svaigās, pēc receptes, būtu jāliek uz cepamā papīra cepampannā, jāapkaisa ar pipariem un nedaudz sāls, jāapslaka ar olīveļļu un jāievieto līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz minūtēm desmit, līdz tās kļūst tumši rozīgas. Šoreiz šī procedūra izpalika. Tomātus bez sēklu daļas sagriezu gabaliņos. Te lieliski varam izmantot ķiršu tomātiņus, apmēram 20, tos sagriežot četrās daļās. Nomizotu gurķi sagriezu nelielos kubiņos. Avokado pārgriezu gareniski uz pusēm, izņēmu kauliņu, bet mīkstumu ar karotīti uzmanīgi, miziņas atstājot neskartas, izgrebu un sasmalcināju. Gatavās garneles notecināju no sālījuma, sagriezu mazākos gabaliņos un samaisīju ar sagatavotajiem dārzeņiem, pieliekot arī skābo krējumu un mazliet biezas majonēzes (bez tās gan varam arī iztikt), citrona sulu, piparus un nedaudz sāls. Pagatavotos svaigos salātus pildīju avokado miziņās un rotāju ar dillēm un garnelēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.