Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Krēmsiera un sviesta cepumi

Foto: Brigita Skaistkalne

● 100 gramu sviesta,

● 180 gramu cukura,

● 1 ola,

● 130 gramu krēmsiera,

● 200 gramu miltu,

● 1/3 tējkarotes sodas.

Mīkstu sviestu maisīju kopā ar cukuru. Kad cukurs jau bija izkusis, pievienoju olu un krēmsieru un rūpīgi sajaucu. Miltus izsijāju, samaisīju ar sodu un, pakāpeniski piekaisot, iemaisīju pabiezu mīklu. Bļodu pārsedzu ar pārtikas plēvīti un uz stundu ievietoju ledusskapī. Pēc tam ar mitrām rokām no mīklas veidoju nelielas bumbiņas un izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, tās vēl nedaudz saplacinot. Jāievēro gan, ka mīkla cepoties izplešas, tādēļ cepumus nevajadzētu likt pārāk tuvu citu pie cita. Plāti ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un tos cepu minūtes 15 – 20, tad no krāsns izņēmu un atdzesēju.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.