Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Cepti kabači ar pesto un rukolu

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 kabacīši,

● sāls – pēc garšas,

● malti melnie pipari – pēc garšas,

● 200 gramu (vai mazāk) miltu,

● 2 olas,

● 100 mililitru augu eļļas,

● 200 gramu pesto,

● rukola – pēc garšas.

Kabaci nomizoju un sagriezu apmēram puscentimetru biezās ripiņās. Tās apkaisīju ar sāli un pipariem un apviļāju miltos. Tad tās apmērcēju ar dakšiņu sakultās olās un pannā ar uzkarsētu augu eļļu cepu no abām pusēm, līdz kļuva zeltaini brūnas un gatavas. Pēc tam izkārtoju uz šķīvja, katrai pārliku pa 1 – 2 tējkarotēm bazilika pesto un ēdienu vēl papildināju ar noskalotām un apsusinātām rukolas lapiņām.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.