Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.17 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Jūras asara filejas alus mīklā

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 kilograms zivju fileju,

● 2 olas,

● 1 glāze alus,

● sāls un citas garšvielas,

● milti,

● citrons.

JŪRAS ASARUS izfilēju un sagriezu gabaliņos. Tiem uzkaisīju sāli un piparus un atstāju minūtes desmit, lai garšvielas ievelkas. Olas iesitu bļodiņā un ar dakšiņu saklapēju, pielēju glāzi alus un piekaisīju sāli un garšvielas zivju ēdieniem. Tad maisot pakāpeniski piebēru miltus tā, lai veidojas krējuma konsistences mīkla. To atstāju atpūsties apmēram 15 minūtes, pēc tam varēju ķerties pie cepšanas.

Pannā ar karstu eļļu liku no abām pusēm mīklā apmērcētus zivju gabaliņus un cepu tos no abām pusēm, līdz izveidojās brūna un kraukšķīga mīklas garoziņa. Šādi pagatavotas garšīgās filejas varam celt galdā kopā ar citrona šķēlītēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.