Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Šokolādes desa ar marmelādi

Foto: Brigita Skaistkalne

● Cepumi – 400 g,

● Sviests – 180 g,

● dažas ēdamkarotes kakao pulvera,

● marmelāde – 200 g,

● sukādes,

● rieksti – pēc izvēles.

Cepumus ar iebiezinātā piena garšu ar rokām salauzīju apmēram puscentimetru lielos gabaliņos un liku lielā bļodā. Tur pievienoju arī apmēram tikpat lielos gabaliņos sagrieztu dažādu krāsu marmelādi. Pēc izvēles varam pielikt arī sasmalcinātus riekstus.

Atsevišķā katliņā, maisot, lai nepiedeg, izkausēju paciņu sviesta, piekaisot kakao pulveri. Tā daudzumu varam izvēlēties uz aci – tā, lai tonis būtu drīzāk tumši brūns. Šoreiz piebēru bagātīgi – piecas ēdamkarotes. Rūpīgi samaisīju un izkausēto brūno sviestu piejaucu cepumiem ar marmelādi.

Nu varēju veidot desu. Folijas loksni (te varam izmantot arī pārtikas plēvi) pārliecu dubultā, lai tā būtu biezāka un izturīgāka. Ar tās palīdzību, stingri ar rokām saspaidot, lai masa nebūtu birzīga, vispirms satinu vienu desu, pēc tam no atlikušās brūnās cepumu masas satinu otru desu (masu savulaik esmu arī tikai pārlikusi kādā bļodiņā, stingri piespaidot, un vēlāk, vēsumā sastingušu, sagriezusi gabaliņos). Tās ievietoju ledusskapī, varam uz dažām stundām noslēpt saldētavā un arī vēlāk glabāt tur. Pēc tam gardumu no folijas attinu un sagriezu šķēlītēs.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.