Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Aukstā zupa no arbūza

Foto: Brigita Skaistkalne

• 5 glāzes gabalos sagriezta arbūza,

• 1 laima sula un miziņa,

• ½ neliela sarkanā asā pipariņa,

• ½ glāzes pussaldā sarkanvīna,

• mazs gabaliņš ingvera saknes,

• 1 ēdamkarote medus,

• šķipsna sāls,

• sadrupināts kazas siers,

• daži piparmētras zariņi un pistācijas greznošanai.

Daļu arbūza bez sēklām sagriezu gabalos un liku blendera krūzē. Pievienoju laimam izspiestu sulu un norīvētu miziņu, no sēkliņām iztīrītu sarkano aso pipariņu, pierīvēju nedaudz ingvera saknes, pielēju sarkanvīnu, pieliku medu un šķipsniņu sāls. Visu sablendēju gaisīgā masā. Ja vēl prasīsies skābumiņa, varam pieliet nedaudz citrona sulas, kā arī piemest sāli. Pagatavoto zupu uz pusstundu ievietoju ledusskapī, tad to pārkaisīju ar sadrupinātu fetu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.