Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Brīnišķīgās auzu pārslu un banānu pankūkas

Sastāvdaļas
• 100 ml kefīra,
• 3 ēdamkarotes dabīgā jogurta,
• 2 olas,
• 2 banāni,
• 150 g smalku auzu pārslu,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 1 tējkarote sodas,
• šķipsniņa sāls,
• malts kanēlis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai pankūkas izceptu, nogatavināju pāris banānus, tad tos nomazgāju, nomizoju un ar kartupeļu stampiņu samīcīju biezenī. Olas sakūlu kopā ar cukuru, tām piemaisīju banānu masu, pievienoju kefīru un dabīgo bezpiedevu jogurtu. Piekaisīju arī sodu, visu sajaucu un atstāju vairākas minūtes, lai tā izreaģē. Pēc tam piebēru kviešu miltus, auzu pārslas (to man pa rokai nebija tik daudz, cik nepieciešams, tādēļ, lai panāktu vajadzīgo daudzumu, pievienoju arī pilngraudu auzu miltus), sāli un maltu kanēli garšai. Iemaisīju mīklu.
Pankūkas ieteikts cept pannā bez taukvielām zem vāka no abām pusēm uz vidējas uguns. Šoreiz gan pannu pavisam nedaudz ietaukoju ar augu eļļu un ar karoti liku tajā pagatavoto mīklu tā, lai veidojas pankūkas. Gatavās liku uz šķīvja citu virs citas. Baudīt tās varam gan kopā ar ievārījumu, gan ar medu vai skābo krējumu. Ļoti labi garšoja arī ar smiltsērkšķu sīrupu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.