
• 400 – 500 gramu maltās gaļas,
• 1 tējkarote garšvielas gaļas ēdieniem,
• nedaudz speķa (pēc izvēles),
• 1 sīpols,
• 1 kabacis,
• 4 tomāti,
• 100 mililitru saldā krējuma,
• sāls.
Vidēja izmēra kabaci nomazgāju, nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos. Tomātus, vēlams novilkt tiem miziņas, sagriezu nelielos kubiņos, tāpat – arī nomizotus sīpolus. Speķa vietā smalkāk sagriezu bekona šķēlītes. Malto cūkgaļu ar liellopa gaļu apcepu atsevišķi – pannā, pievienojot garšvielas, drupinot un ik pa laikam apmaisot, irdināju un cepu, līdz bija gatava. Tad pannā atsevišķi nedaudz pacepu sagrieztas bekona šķēlītes, lai izdalās taukvielas, un pievienoju sīpolus. Cepu, līdz tie kļuva caurspīdīgi. Nu pieliku arī sacepto malto gaļu, uzkarsēju un pievienoju tomātus. Apmaisot pacepu, tad pieliku arī kabačus un visu kopā sautēju, ik pa laikam apjaucot, līdz kabači kļuva mīksti. Visbeidzot pielēju saldo krējumu, piekaisīju sāli, cik šķita nepieciešams, dažas minūtes vēl pavārīju, un sautējums gatavs. Tā kā pielēju visus 200 mililitrus krējuma, izveidojās arī mērcīte, tādēļ šādu ēdienu varam baudīt kopā ar vārītiem kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles.