Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Labu apetīti! Pikanta, garda un sulīga cāļa fileja

Foto: Brigita Skaistkalne

• 3 cāļa krūtiņas filejas gabali,

• milti apviļāšanai,

• 40 gramu sviesta,

• 1 ēdamkarote augu eļļas,

• 4 – 5 ķiploka daiviņas,

• sāls,

• malti melnie pipari,

• šķipsniņa aso piparu,

• ½ tējkarotes kaltēta ingvera,

• 1 krietna ēdamkarote medus,

• 2 ēdamkarotes sojas mērces,

• 1 ēdamkarote citrona sulas.

Katru filejas gabalu uzmanīgi iegriezu virspusē tā, lai veidojas apmēram 2×2 centimetrus lieli kubiņi. Filejas apviļāju miltos un liku pannā, kurā kopā ar 1 ēdamkaroti augu eļļas izkausēti 20 grami sviesta. Sīki sagriezu ķiplokus un, kad gaļai viena puse bija apcepusies, to apvērsu uz otru pusi un pārkaisīju ar sasmalcinātajiem ķiplokiem. Tāpat apcepu arī filejas gabaliņus no otras puses. Tad medu samaisīju kopā ar sojas mērci un citrona sulu un pievienoju pannā, turpat piekaisot arī sāli, melnos un asos maltos piparus un maltu ingveru. Vairākas reizes apgrozot, turpināju filejas gabaliņus cept līdz gatavībai, kamēr mērce sabiezēja.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.