Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Aromātiskā mandeļu kūka ar rabarberiem

● 250 gramu rabarberu,
● 2 olas,
● 50 gramu kausēta sviesta,
● 65 mililitri jogurta,
● 200 gramu cukura,
● 1 tējkarote vaniļas cukura,
● 150 gramu mandeļu miltu,
● 120 gramu rīsu miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● 1/3 tējkarotes sāls,
● 2 – 3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu.

Olas laiciņu pirms šīs kūkas cepšanas jau izņēmu no ledusskapja, lai paturētu istabas temperatūrā. Pēc tam tās labi sakūlu kopā ar cukuru. Turpinot kulšanu, pakāpeniski pielēju klāt izkausētu sviestu. Iemaisīju arī vaniļas cukuru un jogurtu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atsevišķi sajaucu mandeļu miltus ar rīsu miltiem, cepamo pulveri un sāli, pēc tam piemaisīju olu masai. Visbeidzot pabiezajā mīklā iecilāju arī nomizotus un nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

Mīklu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā nelielā veidnē, pārkaisīju ar mandeļu skaidiņām un ievietoju līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Jācep šī kūka vismaz stundu vai pat ilgāk, līdz tajā iedurts un izvilkts koka irbulītis ir tīrs, tādējādi pārbaudot tās gatavību. Pēc tam jau varam gardumu padzesēt un sagriezt gabaliņos.

Mīklu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā nelielā veidnē, pārkaisīju ar mandeļu skaidiņām un ievietoju līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Jācep šī kūka vismaz stundu vai pat ilgāk, līdz tajā iedurts un izvilkts koka irbulītis ir tīrs, tādējādi pārbaudot tās gatavību. Pēc tam jau varam gardumu padzesēt un sagriezt gabaliņos.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.