Pārlējumam:
• 200 gramu biezpiena,
• 40 gramu cukura,
• 1 ola,
• 10 gramu cietes,
• 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas,
• 40 gramu skābā krējuma.
Mīklai:
• 250 gramu ķirbja mīkstuma,
• 180 gramu miltu,
• 2 grami sodas,
• 1 tējkarote malta kanēļa,
• sāls,
• 7 grami cepamā pulvera,
• 110 mililitru augu eļļas,
• 140 gramu cukura,
• vaniļas cukurs,
• 2 olas,
• 30 gramu magoņu sēkliņu.
Šis ir lielisks veids, kā izmantot aizgriezto ķirbi, jo diezin vai būsiet baudījuši tik gardu un aromātisku pīrāgu. Biezpienu, olu, skābo krējumu un cukuru sakūlu kopā, pievienoju cieti un citrona miziņu. Baltā masa noderēja pārlējumam – “sedziņai”.
Mīklai miltus sajaucu ar tējkaroti cepamā pulvera, kanēli, naža galu sodas un šķipsniņu sāls. Olas saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru garšai. Pielēju tām augu eļļu un samaisīju. Divos piegājienos pievienoju miltu maisījumu. Piejaucu uz rupjās rīves sarīvētu ķirbja mīkstumu un magoņu sēkliņas. Mīklu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē. Pa virsu krusteniskās joslās ar karoti pārlaistīju pagatavoto biezpiena masu un liku līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu pīrāgu vismaz 40 minūtes, minūtes desmit vēl atstāju veidnē, pēc tam atdzesēju uz restītēm.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties