● 250 – 260 gramu burkānu,
● 200 – 210 gramu ābolu,
● 140 gramu kviešu miltu,
● 130 gramu mannas,
● 100 gramu cukura, šķipsniņa sāls,
● 75 – 80 mililitru augu eļļas,
● 1,5 tējkarotes cepamā pulvera,
● ½ tējkarotes malta kanēļa,
● ½ tējkarotes malta ingvera,
● 2 tējkarotes vaniļas cukura,
● 1 apelsīna sula un miziņa.
VEIDNI IZKLĀJU ar cepamo papīru, ietaukoju ar augu eļļu un izkaisīju ar mannu. Atsevišķā bļodā samaisīju izsijātus miltus, mannu, cepamo pulveri, sāli, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli un ingveru.
Nomizoju skābās šķirnes ābolus un burkānus, lai būtu nepieciešamais tīrsvars. Ābolus sarīvēju uz rupjās rīves, bet burkānus – uz smalkākas. Norīvēju miziņu arī apelsīnam un pievienoju āboliem un burkāniem. Turpat pielēju arī apelsīnam izspiestu sulu un augu eļļu. Visu labi samaisīju. Pēc tam savienoju sauso maisījumu un sarīvētos augļus un burkānus, visu vēlreiz rūpīgi samaisīju, lai veidojas sulīga vijīga masa. Izlīdzināju to sagatavotajā veidnē un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes. Gatavību varam pārbaudīt ar tradicionālo paņēmienu – koka iesmiņu. Gatavo pīrāgu izņēmu no veidnes, atdzesēju uz restītēm, pārkaisīju ar pūdercukuru un sagriezu gabaliņos.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.10.2024
- Sveiki! Pieslēgties