Sastāvdaļas
• 20 – 25 spinātu lapiņas,
• 5 – 7 piparmētru lapiņas,
• 1 nektarīns vai persiks,
• 50 gramu fetas siera,
• 6 – 7 zemenes,
• valriekstu kodoli,
• 1 tējkarote medus,
• 1 ēdamkarote olīveļļas,
• 1 ēdamkarote balzamiko etiķa,
• 1 ēdamkarote citrona sulas.
Šie salāti sevišķi piemēroti eksotisko garšu un kulināro eksperimentu cienītājiem. Bet kāpēc gan nenogaršot kaut ko neierastāku? Pagatavošana daudz laika neaizņēma. Šoreiz izmantoju persiku, to nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu un mīkstumu sagriezu plānās daiviņās. Zemenes noskaloju, apsusināju un sagriezu četrās daļās. Arī spinātu un piparmētru lapiņas (paldies čaklajiem mazpulcēniem un pārējiem viņu projekta sadarbības partneriem par iespēju uzmanīgi noplūkt pāris mētras zariņu pie Sabiedrības centra izveidotajā Alūksnes dabas dārzā!) noskaloju un apsusināju. Salātu sieru sagriezu stienīšos.
Šķīvī vispirms izkārtoju spinātu lapiņas, virs tām – persika daiviņas, pēc tam – zemenes un siera gabaliņus. Pārkaisīju sadrupinātus valriekstu kodolus un pārslacīju ar mērci, ko pagatavoju, labi samaisot kopā medu ar balzamiko etiķi, citrona sulu un olīveļļu. Gatavos salātus rotāju ar piparmētru lapiņām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties