● 250 mililitru piena,
● 150 – 200 mililitru ūdens,
● 25 grami auzu pārslu,
● 50 gramu burkānu,
● 40 gramu rozīņu,
● šķipsniņa malta kanēļa,
● šķipsniņa sāls.
Ja no rīta ir vairāk laika, dienu varam sākt ar veselīgām brokastīm – šādu auzu pārslu biezputru.
Katliņā iebēru auzu pārslas. Burkānu notīrīju, sarīvēju uz rupjās rīves un pievienoju katlā. Pielēju pienu. Karstā ūdenī nomazgātas un papīra dvielī apsusinātas rozīnes arī pieliku. Pielēju arī ūdeni – ja to pieliesim mazāk, putra būs biezāka, ja vairāk – šķidrāka. Piemetu arī šķipsniņu sāls garšai un visu labi samaisīju.
Katliņu liku uz uguns, tā saturu uzvārīju un pēc tam uz lēnas uguns vārīju 15 – 20 minūtes. Cukuru klāt neliku, jo gan burkāni, gan rozīnes jau ir ar saldu garšu, taču pāris tējkarotītes kādam saldummīlim varbūt šķitīs vajadzīgas. Arī medu te varam lieliski izmantot. Ēdot gatavo putru vēl varam pārkaisīt ar maltu kanēli.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties