Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Baklažāni maltās gaļas “kažociņā”

● 500 gramu jauktās vai citas maltās gaļas,
● 2 baklažāni,
● 1 sīpols,
● 3 olas,
● milti,
● augu eļļa,
● sāls, pipari.

Ieraudzījusi veikalā baklažānus, tobrīd iegādājos tikai vienu šo violeto skaistuli, tādēļ, lai pagatavotu šo ēdienu, izmantoju attiecīgi mazāk arī maltās gaļas un pārējo nepieciešamo sastāvdaļu.

Baklažānu sagriezu ripiņās un nedaudz apsālīju. Malto gaļu sagatavoju kā kotletēm – šoreiz gan sīpolu vietā pievienojot ķiplokus, kā arī sāli un piparus. (Ja vēlamies, masai varam piemaisīt arī pienā izmērcētu baltmaizes šķēlīti.)

Katrai baklažāna ripiņai uzliku malto gaļu, izlīdzināju pa visu virsu un piespiedu, lai veidojas plācenītis. Tos apviļāju vispirms miltos, pēc tam – sakultās olās. Cepu pannā ar augu eļļu no abām pusēm – vispirms ar malto gaļu uz leju, pēc tam tos uzmanīgi apvērsu un cepu līdz gatavībai.

Atlikušās baklažānu ripiņas pagatavoju bez “kažociņa”. Tās apsālītas apviļāju tikai miltos un saklapētajās olās un izcepu – ļoti labi garšoja arī bez gaļas. Izceptās ripiņas vēl varam izkārtot uz papīra dvieļa, lai apsusinātu liekās taukvielas, ja tas šķiet nepieciešams.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.