Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Baklažānu un sēņu sautējums

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 baklažāns,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● šampinjoni – 250 g,

● 1 sarkanais sīpols,

● saulē kaltēti tomāti – 1 ēd.k.,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● augu eļļa – 3 ēd.k.,

● ūdens – 50 ml,

● sāls un citas garšvielas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

IR DZIRDĒTS, ka baklažāni garšojot pēc sēnēm. Tos gardi varam pagatavot arī kopā ar sēnēm, par pamatu izmantojot šo recepti. Tā gan paredzēta ēdiena sautēšanai multivārāmajā katlā, taču arī pannā uz plīts no šīm izejvielām varam tikt pie garšīgas maltītes, ko baudīt kā siltu, tā arī atdzisušu.

Baklažānu nomazgāju un sagriezu nelielos gabaliņos. Šampinjonus notīrīju un sagriezu pabiezās plāksnītēs, bet nomizotu sīpolu – kubiņos.

Pannā ar eļļu – to pielēju no saulē kaltēto tomātu burciņas – vispirms apmaisot apcepu sēnes kopā ar sīpoliem minūtes 5–7, arī multivārāmajā katlā cepšanas režīmā būtu vajadzīgs tikpat ilgs laiks. Pēc tam pieliku baklažānu gabaliņus, pielēju novārītu karstu ūdeni, pievienoju smalkāk sagrieztus saulē kaltētos tomātus, kā arī sāli un kaltēto Vidusjūras garšaugu maisījumu. Visu labi sajaucu un zem vāka, ik pa laikam apmaisot, sautēju līdz gatavībai. Multivārāmajā katlā sautēšanas režīmā ēdiens būtu jāgatavo 45 minūtes, taču pannā uz plīts to paveicu ātrāk.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.