● 200 mililitru saldā krējuma,
● 1 – 2 tējkarotes cukura,
● vaniļas cukurs garšai,
● 1 – 2 banāni,
● puse kārbas vārītā iebiezinātā piena ar cukuru,
● cepumi vai biskvīts pēc vajadzības,
● šokolādes skaidiņas.
Ziemā, kad mazāk pieejamas svaigas ogas, garšīgiem desertiem iespējams izmantot arī banānus. Tie satur daudz vērtīgu uzturvielu. Saldummīļiem garšos, piemēram, šāds kārtainais deserts, ko varam viegli pagatavot, – nekas nav jācep vai jāvāra.
Saldā ēdiena pamatnei jāizvēlas kādi iecienīti cepumi, piemēram, “Selga” vai citi, vai arī krekeri. Šoreiz izlīdzējos ar formā ceptajiem mafiniem – to biskvīts ir mīksts un viegli sadrupināms. Sasmalcinātās drupatas izliku stikla glāzēs apakšējā kārtā un pārklāju ar vārīto iebiezināto pienu ar cukuru. Banānus nomazgāju, nomizoju, sagriezu ripiņās un pāris kārtās novietoju virs karamelizētā piena.
Virsējai kārtai saldais krējums jāsaputo ar cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas. Taču televīzijas raidījumos biju ievērojusi, ka pat slaveni šefpavāri, lai ietaupītu laiku un, protams, arī reklāmas nolūkos, saldo ēdienu gatavošanā izmanto arī veikalos plašā izvēlē pieejamo “Dr. Oetker” produkciju. Tādēļ, lai tiktu pie putukrējuma, šoreiz, izmēģinājumam, ar mikseri saputoju nepieciešamo auksta piena daudzumu – 200 mililitru – kopā ar maisījumu putukrējuma deserta pagatavošanai, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma. Cukurs un citas garšas te vairs nebija jāpievieno. Balto un stingro putojumu, kas arī vēlāk nezaudēja formu, izliku virs banānu kārtas un pārkaisīju ar šokolādes skaidiņām. Kārdinoši, vai ne? Un gardi arī!
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 15.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties